© rr

Tunnelroof Belgiëlei: ook derde verdachte blijft aangehouden

De 27-jarige Koba M., een van de verdachten van de bankkraak op de Belgiëlei in Antwerpen, is donderdag voor de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling verschenen. Zijn advocaat Sahil Malik vroeg zijn vrijlating, maar daar ging de KI niet op in.

dvd

Koba M. werd op 4 februari gearresteerd, een dag nadat de kraak bij het filiaal van BNP Paribas Fortis werd vastgesteld. De speurders konden hem aan de feiten linken door een achtergelaten slijpschijf in de uitgegraven tunnel, die naar de kluizenzaal leidde.

De raadkamer vond drie weken geleden echter dat er onvoldoende aanwijzingen van schuld tegen hem waren en dat zijn rechten van verdediging en zijn recht op een eerlijk proces geschonden waren door de berichtgeving in de media.

De raadkamer wilde Koba M. vrijlaten, maar het parket ging in beroep. De kamer van inbeschuldigingstelling (KI) oordeelde donderdag dat zijn aanhouding nog noodzakelijk is voor het onderzoek.

Ook een vriend en de vader van Koba M. werden van hun vrijheid beroofd. Hun aanhouding werd al eerder bevestigd. Ze ontkennen alle drie dat ze bij de diefstal betrokken waren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER