© Raymond Lemmens

Dealend junkiekoppel smokkelt drugs Hasseltse gevangenis binnen: “Ik ben stom geweest”

Een Truiens-Hasselts junkiekoppel heeft donderdag in de Hasseltse rechtbank uitleg moeten verschaffen over drugsdelicten in de gevangenis. De 29-jarige vrouw liep op 22 oktober 2018 tegen de lamp toen ze heroïne naar binnen smokkelde.

GeHo

Bij een huiszoeking troffen de speurders cocaïne, heroïne en druggerelateerde spullen bij haar aan. De procureur vroeg 20 maanden cel en 8.000 euro boete – deels met uitstel - voor de vrouw die niet aan haar proefstuk bezig was. Dat geldt al helemaal voor haar Truiense vriend (31) die een klantenkaart heeft in de Hasseltse gevangenis. Nu stond hij terecht voor het dealen van speed aan medegedetineerden. “Ik ben stom geweest. In de bak heb ik er zelfs slaag voor gekregen. Gelukkig heb ik veel steun aan mijn vriendin”, getuigde de man. Hij herhaalde de wil om een punt achter zijn verslaving te zetten en zich te laten opnemen. “Onze toekomst is samen gelukkig zijn en geen drugs meer nemen”, vulde zijn vriendin aan die net als haar vriend nu achter de tralies zit.

Het weerhield de procureur niet om een effectieve straf van 28 maanden cel en 8.000 euro boete voor de dertiger te eisen. Meester Bert Vanmechelen opperde om de man en vrouw residentieel te laten behandelen in een instelling. Hij schetste vooral een triestig beeld over de Truienaar. “Zijn moeder is overleden aan een overdosis. Alles en iedereen is hij kwijt geraakt, behalve zijn vriendin. Hij had zijn vader nog, maar ook hij is verslaafd geraakt aan heroïne. De man wilde zelf vaststellen wat heroïne met iemand deed en kan er nu niet meer vanaf blijven”, klonk het. Vonnis op 14 maart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer