Anuna antwoordt Bart De Wever: “Dit initiatief is allesbehalve puberaal”

Voor de achtste donderdag op rij bleven er duizenden scholieren weg van school om te gaan betogen voor meer klimaatmaatregelen. Voor het eerst lag het epicentrum van de klimaatmarsen in Antwerpen. De burgemeester van die stad, Bart De Wever, liet aan de vooravond van de optocht weten dat hij wel genoeg heeft van het doemdenken en het betogen van de tieners. De politici moeten hen op een volwassen en niet op een puberale manier van antwoord dienen. Zijn naamgenote Anuna dient hem daags nadien van antwoord: “Dit initiatief is allesbehalve puberaal.”

joro

“Ik bewonder de passie en het engagement van de jongeren […] maar spijbelen vind ik niet oké, zei Antwerps burgemeester Bart De Wever woensdag. “Het is aan de politiek om een volwassen antwoord te geven op het protest van jongeren en niet om de jongeren achterna te lopen. Het is niet omdat de puberteit betoogt dat de politieke antwoorden puberaal moeten zijn.”

(Lees verder onder de video)

In de marge van de klimaatmars in Antwerpen beet Anuna De Wever van zich af. “Hij (De Wever, red.) kan twee dingen doen om te antwoorden op onze burgerlijke ongehoorzaamheid. Of blijven zagen dat we spijbelen, of aan een klimaatplan werken”, aldus Anuna. “Dit initiatief is allesbehalve puberaal. Wij zijn keiverantwoordelijk en keigeëngageerd en wij nemen het op voor onze toekomst. Dat hij dat zo afwijst en ons doemdenkers noemt betekent dat hij de boodschap niet doorheeft en dat hij de urgentie van het klimaatprobleem niet doorheeft.”

Bekijk ook:

Bart De wever over klimaatspijbelaars

Zo ging de klimaatmars in Antwerpen eraan toe

LEES OOK. “Ook al is het de juiste beslissing om Anuna niet te ontvangen, daarom hoef je haar niet meteen te beledigen”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Klimaat