© Elke Gielen

© Elke Gielen

© Elke Gielen

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

BS De Sprong brengt een bezoek aan het ziekenhuis Maas en Kempen

De leerlingen van het eerste leerjaar van GO! BS De Sprong gingen een kijkje nemen in het nieuwe ziekenhuis Maas en Kempen. Voor de ene bekend terrein, de andere had het nog nooit gezien.

Elke Gielen

Binnen het thema ‘Oei, ik groei!’ was de uitstap de ideale gelegenheid om kennis te maken met het reilen en zeilen in en rond een ziekenhuis. Want samen met de ouders bereidden de kinderen het thema voor door een eigen levensboekje in te vullen, een eigen museum samen te stellen… waarbij ze een beetje teruggaan in de tijd. Daarom werd er gestart bij de babytijd op de kraamafdeling.

Tijdens het bezoek leerden de leerlingen niet alleen over de kraamafdeling, maar werden wel tientallen vragen beantwoord. Wie werkt er? Alleen maar verplegers en dokters? Wat is de spoedgevallendienst? Kan je een patiënt vervoeren in de MUG? Is iedereen ziek in een ziekenhuis? Blijft iedereen slapen? Op al deze vragen hebben de leerlingen van juf Elke en juf Stefanie een antwoord gekregen tijdens de aangename rondleiding in het ziekenhuis. Maar het spannendste was toch wel toen we op echt ziekenbezoek gingen bij Malina uit 4L.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer