REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Zelfverklaarde interim-president Guaido wil dit weekend terugkeren naar Venezuela “ondanks risico’s"

De zelfverklaarde Venezolaanse interim-president Juan Guaido is van plan dit weekend terug te keren naar zijn land, ondanks het risico te worden opgepakt. Dit kondigde Francisco Sucre, lid van het door de oppositie gedomineerde parlement, aan. Intussen stemden Rusland en China tegen nieuwe verkiezingen in Venezuela. 

3 reacties

  • Koenraad Praille

    5 jaar geleden
    Humaitaire hulp dient enkel om de lokale economy verder te destabiliseren keer op keer,... heb dit zelf meegemaakt in verschillende afrikaanse landen stop die nonsense als Je hulp heeft In vorm van vrije goederen gaat de locale économie kapot,.., ga eens in eender welke supermarket in Venezuela de goederen zijn gewoon te duur door inflatie en met de embargo worst het alleen Maar erger! Wie is de schuldige !!!!
  • Freddy Valcke

    5 jaar geleden
    Voor men lessen geeft aan Venezuela zou men best een naar Spanje in het eigen Europa kijken.
  • Geert Van de Moortele

    5 jaar geleden
    In Spanje zou hem de gevangenis wachten.Zo gaat dat in een democratisch land als je spaans-catalaans bent.
  1. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.
  2. 60 deserteurs na dodelijke grensconflicten Venezuela: VS zullen actie ondernemen tegen “uitschot van Maduro”

    60 deserteurs na dodelijke grenscon­flic­ten Venezuela: VS zullen actie ondernemen tegen “uitschot van Maduro”

    Bij confrontaties over de levering van hulpgoederen voor de Venezolaanse bevolking zijn aan de grens met Brazilië zeker drie personen, onder wie een 14-jarige jongen, om het leven gekomen, dat zegt een mensenrechtenorganisatie. De grens met Brazilië werd op bevel van de Venezolaanse president Nicolas Maduro afgesloten. Het regime wil niet dat er humanitaire hulp het land binnenkomt. Aan de grens vonden de hele dag schermutselingen plaats. Hetzelfde speelt zich af aan de grens met Colombia. Daar vielen zaterdag minstens 285 gewonden. De VS veroordeelt het geweld scherp en zegt actie te gaan ondernemen. De Venezolaanse oppositieleider Juan Guaido roept de internationale gemeenschap op om “alle mogelijkheden” te overwegen tegen Maduro.