An Moerenhout en Jessika Soors.
Volledig scherm
An Moerenhout en Jessika Soors. © Stefan Van de Weyer

Groen: "We moeten klimaat redden door maatregelen te nemen met een sociaal hart”

Verkiezingen"Om het klimaat te redden pleit Groen vooral voor maatregelen op vlak van openbaar vervoer en renovatie van woningen. Het moeten echter maatregelen zijn met een sociaal hart, zodat sociaal kwetsbare mensen niet uit de boot vallen. Vandaag is dat nog te veel het geval." Dat zegt An Moerenhout, die in Vlaams-Brabant de Vlaamse lijst voor Groen trekt. De partij opende vandaag haar Vlaams-Brabantse provinciaal campagnehuis in de Leuvense Bondgenotenlaan.

28 reacties

  • Peter Staelens

    5 jaar geleden
    Om het klimaat te redden moet CO2 en CH4 uitstoot stoppen. Daar zijn bestaande oplossingen voor, implementeer ze. De mythe (fake news) van CO2 opslag in bossen mag stilletjes aan de wereld uit. In de laatste 500 miljoen jaar is er enkel aanzienlijk permanente koolstof opslag geweest in oceanen (kalksteen en olie/gas) en mangroves (kolen). De bossen hebben een ander nut: bv. biodiversiteit en fijn stof lucht filters.
  • Ignace Debonne

    5 jaar geleden
    En met hoeveel ton vermindert de CO2 uitstoot hierdoor en hoeveel zal het kosten?
  • ludo marissen

    5 jaar geleden
    Hou de poen maar klaar
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Spijbelen voor de natuur en te zelver tijd spijbelen om met het vliegtuig op vakantie gaan. Wie van die twee spijbelaars kan men het meest geloven ?
  • Ben Strubbe

    5 jaar geleden
    Er is berekend dat de renovatie van de woningen tussen 40.000 en 80.000 euro zal kosten. Wie dat gaat betalen en hoe is nog steeds onduidelijk. En dat terwijl heel het klimaatdebacle niet meer dan een hoax mag genoemd worden gebaseerd op foute klimaatmodellen waarvan het IPCC zelf heeft toegegeven dat ze niet geschikt zijn om langetermijnvoorspellingen te doen.