Direct naar artikelinhoud
VAN GILS

Van Gils & Gasten houdt ermee op

Van Gils & Gasten houdt ermee op
Beeld VRT

Op 9 mei zal de laatste aflevering van het praatprogramma Van Gils & Gasten worden uitgezonden. Dat kondigt presentator Lieven Van Gils aan in de aflevering van vanavond. Het vierde seizoen is dus het laatste seizoen.

“Niet dat ik er genoeg van heb, want een programma als Van Gils & Gasten mogen presenteren is en blijft een geschenk”, zegt Van Gils in een persbericht. “Ik rijd nog elke dag met plezier naar mijn werk. Maar de kijker heeft na vier seizoenen wel recht op iets anders. En voor mezelf is het ook tijd om nog eens van een wipplank te springen. Tien jaar Studio Brussel, tien jaar sportjournalist, tien jaar talkshows: ik kijk nu al uit naar het vervolg.”

‘De kijker heeft na vier seizoenen wel recht op iets anders. En voor mezelf is het ook tijd om nog eens van een wipplank te springen’
Lieven Van Gils

De eerste aflevering van Van Gils & Gasten werd in september 2015 uitgezonden. Gemiddeld haalt het één-programma 380.000 kijkers, maar de laatste jaren moest Van Gils soms het onderspit delven voor Gert Late Night, op VIER. Het programma kreeg ook veel kritiek, onder andere nadat een homeopaat te weinig weerwerk kreeg van de presentator. Ook in de tv-conferences van comedian Xander De Rycke was het programma een geliefd doelwit.

Toch kijkt netmanager Olivier Goris positief terug. “Lieven is de laatste jaren een van dé kopmannen van één die er elke avond in slaagt de juiste toon aan tafel te vinden.” (DM)