Middenvakrijders ter hoogte van Gent.
Volledig scherm
Middenvakrijders ter hoogte van Gent. © Photo News

Officieel: middenvakrijders worden binnenkort dubbel zo zwaar beboet

PolitiekMiddenvakrijders worden binnenkort zwaarder beboet. De Kamer heeft unaniem een wetsvoorstel goedgekeurd dat de boetes gelijkschakelt met die voor rechts inhalen. 

43 reacties

  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    Overtreding van de 4e graad: "Andere bestuurders aansporen tot overdreven snel rijden". Nu ook nog sneller dan 120 km/uur rijden op Belgische snelwegen een overtreding van de 4e graad maken en we komen er nog
  • Peet Vlaming

    5 jaar geleden
    En als et maar 2 rijvakken zijn??
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    De middenvak rijders die daar rijden aan 120 omdat ze last hebben van de vele vrachtwagens kunnen misschien wisselen met de vrachtwagens. Zij rustig aan 80 op het rechtse rijvak. En de vrachtwagens zullen dan wel aan 90 op het middelste vak gaan rijden. Probleem voor beide opgelost. Niet voor de snelheidsduivels die zich ergeren dat ze niet aan overdreven snelheid kunnen doorstomen. En de spoorvorming ontstaat dan op het middelste vak. Dat is dan weer meegenomen voor de rechtsrijders.
  • frank triolet

    5 jaar geleden
    @Jef. Ik rij heel veel en uw zever van de vrachtwagens is ongegrond, ik rij soms klm rechts zonder één vrachtwagen te zien maar wel allemaal zeveraars die klm in het midden blijven rijden.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Ze gaan het toch moeten bewijzen en daarom rij ik constant met een dachcam zowel voor als achter die alles registreren,zolang er op rechter vak vol verkeer zit met vrachtwagens waar geen afstand van de halve km snelheid is gaan ze veel kunnen doen,doch niemand moet tussen vrachtwagens gaan rijden die (90km ge-deeld 2 is 45 meter) die afstand niet hebben.Men spreekt snel van middenvak rijder maar ook vaak onterecht,wil de rechter zien reageren op de advocaat zijn uitleg.