© AFP

Fulham schuift coach Claudio Ranieri alweer aan de kant na amper vier maanden

Claudio Ranieri is niet langer de coach van Fulham. De ploeg uit de kelder van de Premier League maakt na amper vier maanden een einde aan de samenwerking met de 67-jarige Italiaan. Scott Parker, een ex-speler van Fulham, neemt voorlopig over.

Ranieri stond sinds medio november vorig jaar aan het hoofd van Fulham, als opvolger van Slavisa Jokanovic. Maar de Italiaan kreeg de motor van Denis Odoi en co niet aan de praat. Fulham staat helemaal in de kelder van de stand met zeventien punten. Alleen Huddersfield Town (14 ptn) doet minder goed. Southampton, op een veilige zeventiende stek, telt al tien punten meer dan Fulham.

“Uiteraard ben ik teleurgesteld na onze recente resultaten”, reageerde Ranieri. “Maar ik wil de club, spelers en fans bedanken voor de steun die ze mij gaven.”

Ranieri trainde in zijn loopbaan een hele waaier aan clubs, waaronder Chelsea, Juventus, AS Roma en Monaco. Zijn opvallendste succes behaalde hij in 2016, toen hij tot ieders verbazing met het nietige Leicester de titel pakte in Engeland. Toch moest hij het seizoen nadien vertrekken bij de kampioen, wanneer Leicester in de gevarenzone stond. Ranieri ging nadien aan de slag bij Nantes, maar stapte daar vorige zomer op.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer