Jongensclubs blijven weigeren om verstrengd doopcharter van KU Leuven te ondertekenen: “Ernstige woordbreuk”

Niet alle studentenclubs van de KU Leuven hebben het nieuwe doopcharter ondertekend. Dat hadden ze nochtans beloofd in december, nadat een doop van studentenclub Reuzegom een dodelijke afloop kende. De termijn om het charter te ondertekenen verliep gisteren.

jvh

Na de dodelijk afgelopen doop van studentenclub Reuzegom in december 2018 legde de Leuvense universiteit het doopcharter opnieuw voor aan de studentenclubs die eerder hadden geweigerd om het te onderschrijven. De bewuste meisjesclubs hebben het charter intussen ondertekend, maar de jongensclubs blijven dat weigeren.

Tot ergernis van de Leuvense studentenkoepel LOKO. “We keuren de niet-ondertekening ten zeerste af. Onderhandelen over het charter, eenvoudige basisbepalingen op vlak van verantwoord gedrag en menselijke waardigheid, vormt voor ons dan ook geen optie. We verwachten dat de clubs de gemaakte afspraken nakomen. Dit niet doen impliceert ernstige woordbreuk waarop we een krachtig signaal vanuit de instellingen verwachten. De clubs beloofden in december nog voor camera’s dat ze het doopcharter zouden ondertekenen, dat blijkt nu niet zo. Het kan niet langer dat een kleine minderheid van studenten zichzelf een carte blanche toemeet op vlak van veiligheid en respect voor de medemens.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen