© Photo News

Het testament van Karl Lagerfeld: zijn familie krijgt geen cent

In de maanden voor zijn aangekondigde dood blijkt Karl Lagerfeld, die aan alvleesklierkanker leed, nog een aantal keer zijn testament te hebben veranderd. Zo schrapte de legendarische couturier de namen van enkele vrienden uit zijn laatste wil nadat hij zich had geërgerd aan hen.

nadb

De familieleden van de overleden modeontwerper hoeven zich alvast geen illusies te maken: zij krijgen geen deel van het fortuin.

Zijn zus Christiane Johnson overleed enkele jaren geleden op 84-jarige leeftijd in de Verenigde Staten. Ook zijn halfzus is niet meer in leven. Bovendien had hij met beiden nauwelijks contact.

Zus Christiane liet een dochter, Carolina, en twee zonen, Paul en Roger, na die wettelijke erfgenamen zouden zijn geweest als Karl Lagerfeld geen testament had opgesteld. Maar dat deed hij dus wel. Daardoor krijgen ook zij niets.

Hetzelfde geldt voor een achternicht, Jessica Wilcox, die net de middelbare school heeft doorlopen in de Verenigde Staten. Zij zal wel degelijk iets met haar diploma moeten doen, aangezien oom Karl niet aan haar heeft gedacht.

Maar, wie krijgt dan wel iets?

Maar, wie krijgt dan wel iets van zijn erfenis van zo’n 800 miljoen dollar? Vooral zijn naaste medewerkers. Zij zullen zich hun samenwerking met Lagerfeld nog lang herinneren aangezien zij wél ruim bedeeld worden.

Zo zal Sebastien Jondeau, die ruim twintig jaar lang zijn naaste medewerker en vertrouweling was, de rest van zijn leven niet meer hoeven te werken.

Dat geldt ook voor zijn ‘petekind’ Hudson Kroenig, die eerder al als grote erfgenaam werd aangemerkt. De elfjarige zoon van een van de favoriete modellen van Karl, en zelf kindmodel, krijgt een fortuin in de schoot geworpen.

En ook zijn geliefde kat Choupette is een van de erfgenamen. “Ze krijgt haar eigen fortuin. Ze is een van mijn erfgenamen. Als er mij ooit iets overkomt, zal de persoon die voor haar zorgt er warmpjes bijzitten. Choupette is een rijke meid”, liet Lagerfeld voor zijn dood optekenen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER