© Jozef Gabriels

© Jozef Gabriels

© Jozef Gabriels

© Jozef Gabriels

© Jozef Gabriels

© Jozef Gabriels

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Genkse jongeren vertellen over tocht door woestijn

In de loop van oktober 2018 trokken twaalf Genkse jongeren naar Marokko voor een uitdagende en duurzame woestijntocht, geïnspireerd door de vzw Genesis. Over dit avontuur vertelden ze voor een talrijk opgekomen publiek tijdens een toonmoment in de schouwburg van het stadhuis.

Jozef Gabriels

De vzw Genesis, waarvan Mustafa Harraq de begeesterende verantwoordelijke is, heeft als missie kwetsbare mensen, mensen in (kans)armoede, leefloners en daklozen meer zelfredzaam te maken en hen innerlijk te versterken, maar ook een duurzame bijdrage te leveren in het Zuiden.

Eind oktober trok een zeer heterogene groep jongeren, laag- en hooggeschoolden, met diverse etnische achtergrond, arm en rijk, naar Zuid-Oost Marokko, een arme streek zonder economie maar met veel zand en stenen en met 60% analfabetisme. Het werd een tocht door de woestijn, 120 kilometer lang, geconfronteerd met zichzelf en met de anderen, zeg maar een verbindend woestijnproject. Maar het bleef niet bij die tocht alleen, er werden ook enkele duizenden bomen geplant en twee regenwaterputten gerealiseerd, die 750 gezinnen van water voorzien. Zo werd dit een indrukwekkende ervaring, gericht op de uitbouw van een duurzame wereld, maar ook op duurzame menselijke verhouding.

Tijdens het toonmoment werden enkele panelgesprekken georganiseerd met deelnemers, burgemeester, ondernemer Jan Kriekels, vertegenwoordigers van Greenpeace en Noord-Zuidraad. Daarbij ging het vooral over de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) en hun praktische uitvoering.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer