© Lokale Politie Antwerpen

Politie en belastingdienst controleren op Linkeroever: 12.000 euro achterstallige verkeersbelasting

De politie en de Vlaamse Belastingdienst hebben donderdag een controleactie gehouden aan de Charles De Costerlaan op Linkeroever. Er werd voor meer dan 12.000 euro aan achterstallige verkeersbelasting geïnd.

JaTi

De controlepost werd van 10 tot 15 uur opgesteld aan de Charles De Costerlaan in de richting van Antwerpen. Van 1.714 wagens werd nagegaan of er nog een openstaande verkeersbelasting diende geïnd te worden. In totaal was dat het geval voor 12.363 euro. Vier bestuurders betaalden de achterstal niet, waardoor hun wagen in beslag genomen werd.

Er werden ook verschillende verkeersinbreuken vastgesteld. 53 keer werd een ademtest afgenomen. Eén van de gecontroleerde bestuurders legde een positieve ademtest af, zijn rijbewijs werd voor zes uur ingehouden. Een bestuurder die de controlepost binnen reed, bleek geen rijbewijs te hebben en werd er door de politie aan herinnerd dat hij dus niet mocht rijden. “Toch was hij opnieuw in zijn voertuig gestapt en uiteraard opnieuw gestopt door de politie. Op bevel van het parket werd zijn auto geïmmobiliseerd”, aldus de politie. Twee bestuurders droegen hun veiligheidsgordel niet.

De politie trof ook een man aan die meerdere keren geseind stond. “Hij mocht opnieuw beschikken nadat de nodige handelingen getroffen werden.” Een andere man stond internationaal geseind en werd overgebracht naar het cellencomplex.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER