Digitaal platform cityfashion doelwit van cyberaanval

Eerder deze week werd Mediahuis door een van haar dataverwerkers geïnformeerd over een cyberaanval op de server van het merk cityfashion.

Via hacking werden persoonsgegevens gekopieerd van het cityfashion platform. Een intern onderzoek dat op dit moment volop wordt gevoerd, moet duidelijkheid brengen over de hoeveelheid en de precieze aard van de ontvreemde gegevens.

Onmiddellijk na het ontdekken van het data-lek werden de nodige maatregelen genomen om het lek te dichten. Hierbij werden om veiligheidsredenen ook de cityfashion server en de verschillende websites en webshops van cityfashion-klanten, tijdelijk offline gehaald.

Alles werd in het werk gesteld om de handelaars die het cityfashion platform gebruiken, te informeren over het incident. Conform de regels van de GDPR/AVG werd melding van de inbreuk gedaan aan de Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA).

Mediahuis benadrukt dat het veiligheidsincident zich beperkt tot het cityfashion platform. Er werden geen problemen vastgesteld met betrekking tot de data of de websites van de andere merken van Mediahuis.

Cityfashion is het digitaal platform op maat van de mode- en lifestylebranche, waar voornamelijk lokale modehandelaars een eigen website en/of webshop hebben.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer