Direct naar artikelinhoud
Verkiezingen

Open Vld verkiest ‘wit konijn’ boven oudgediende Mercedes Van Volcem voor West-Vlaamse Kamerlijst

Open Vld verkiest ‘wit konijn’ boven oudgediende Mercedes Van Volcem voor West-Vlaamse Kamerlijst
Beeld BELGA

Heibel bij Open Vld West-Vlaanderen. Kathleen Verhelst, gedelegeerd bestuurder van het West-Vlaamse bouwmaterialenbedrijf Verhelst, krijgt de tweede plaats op de Kamerlijst van Open Vld boven oudgediende Mercedes Van Volcem. Dat meldt een "zeer ontgoochelde" Van Volcem zelf.

Van Volcem kreeg van haar partij de lijstduwersplaats aangeboden, maar legde dat voorstel naast zich neer. Ze hoopt ook dat de partijleden de voorgestelde kieslijst afkeuren.

Open Vld wilde in aanloop naar de verkiezingen uitpakken met een 'wit konijn' op de West-Vlaamse Kamerlijst. Maar Vlaams parlementslid en Brugs schepen Mercedes Van Volcem doorkruiste die plannen door nét voor de persconferentie een vlammend persbericht uit te sturen. Volgens haar heeft de partij bedrijfsleider Kathleen Verhelst boven haar verkozen om op de tweede plaats te staan.

De Brugse politica reageert bijzonder ontgoocheld. "Ik ben pas gisterenavond op de hoogte gebracht. Ik ben echt gekwetst. Ik heb als lijstduwer bij de provinciale verkiezingen meer stemmen gehaald dan Bart Tommelein en Vincent Van Quickenborne. En dat word je zo bedankt? Ik heb in 2014 wel het meeste stemmen gehaald van alle vrouwelijke parlementsleden (17.219, red.)”, klinkt het.