© REUTERS

Poolse schansspringer Kubacki pakt wereldtitel vanuit verloren positie (met dank aan het slechte weer)

De Poolse schansspringer Dawid Kubacki heeft vrijdag in het Oostenrijkse Seefeld de wereldtitel op de normale schans veroverd. Met 218,3 punten voor sprongen van 93 en 104,5 meter deed de 28-jarige Kubacki beter dan zijn landgenoot Kamil Stoch (215,5 ptn) en de Oostenrijkse titelverdediger Stefan Kraft (214,8 ptn).

Door hevige sneeuw en regen waren de omstandigheden in Seefeld bijzonder lastig. Kubacki profiteerde daarvan. Na een snertsprong in de eerste ronde stond de Pool op de 27e plaats, waardoor hij vrij vroeg in de finaleronde mocht springen. Ook Stoch (van 18 naar 2) en Kraft (van 10 naar 3) deden er hun voordeel mee.

Hoe langer die tweede ronde duurde, hoe moeilijker het was om te springen. Dat ondervond onder meer Wereldbekerleider Ryoyu Kobayashi. De Japanner liet in de eerste ronde de beste sprong optekenen, en moest daardoor als laatste van de schans in de finale. Kobayashi viel terug van 1 naar 14. Ook de Duitser Karl Geiger (van 2 naar 18) en de Sloveen Ziga Jelar (van 3 naar 27) zakten onder de moeilijke omstandigheden weg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer