Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Belgisch luchtverkeer weer op gang nadat het hele nacht stillag door gebrek aan luchtverkeersleiders

Er kunnen weer vliegtuigen opstijgen en landen op onze luchthavens. Tussen 23 uur gisteravond en 6 uur vanmorgen lag het Belgisch luchtverkeer stil omdat er niet genoeg luchtverkeersleiders waren door ziekte. Daardoor kon de veiligheid van het Belgische luchtruim niet gegarandeerd worden volgens skeyes, het vroegere Belgocontrol.

23 reacties

  • Wim Van Hoof-Segers

    5 jaar geleden
    @Alex De Doncker Ik denk wel dat het werk niet meer te vergelijken is met vroeger, toen de radar primitief was of er geen was. Kijk naar de series van aircrash investigations, toen moesten ze de vliegtuigen in hun hoofd hebben en nu kijken ze op een beeldscherm en kunnen alles overzien. Het luchtverkeer is wel toegenomen tegen vroeger.
  • Roger Geens

    5 jaar geleden
    Ons Belgische leger inschakelen of toch zorgen dat ze de taken van de zieke controleurs kunnen overnemen .Deze incidenten doen ons land geen goed en kosten miljoenen van Euro's en misnoegde klanten .
  • lucette cardon

    5 jaar geleden
    Ze verdienen te weinig dat is schandalig wat die mannen verdienen hun pensioen op 58 jaar en een kleine 6.000 EUR zeker, daar kunnen we enkel van dromen !!!!
  • Johan Billiet

    5 jaar geleden
    Belgische overheidsmanagers....is zowat het slechts wat een werknemer zich kan voorstellen, vaak een confrontatie tussen een onkundig zichzelf verheerlijkend tunnelvisie-beleid zonder kennis van zaken dat meestal botst met een zekere realiteit en deze niet wil accepteren..Is daarom ook dat dit land zowat een toppositie inneemt in het rijtje zit van de slechtst beheerde landen van Europa...
  • Alex De Doncker

    5 jaar geleden
    Frank Vandenbussche - Besef jij wel wat jij zegt? Luchtverkeersleiding is een job met een ongelooflijk hoge verantwoordelijkheids- en stressniveau. Om de paar minuten hebben ze de levens van opnieuw honderden mensen in handen. En jij gaat klagen over de selectieve en zware aanwervingsprocedure? Veel mensen gaan er hier blijkbaar vanuit dat die mensen een videospelletje spelen.