zaterdag 2 maart 2019 - Voetbal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Als het aan Elton Acolatse ligt ontbindt hij in Jan Breydel zijn duivels op de flank. JEFFREY GAENS

Club Brugge - STVV

ELTON ACOLATSEantwoordt voor bezoek aan ex-club op15 netelige vragen

“Bij Ajax noemden ze mij VersnELTON”

Twee weken geleden blikten we met Kenny Steppe vooruit op het duel naar Zulte Waregem. Wie werd matchwinnaar aan de Gaverbeek? Juist, Kenny Steppe. Vorige week deden we hetzelfde met gelegenheidskok Yohan Boli. En ja hoor, Boli fileerde in zijn eentje Charleroi. Vandaag is het de beurt aan Elton Acolatse. “Of ik nu matchwinnaar word in Jan Breydel? Laat ons hopen”, lacht de aalvlugge flankaanvaller, die we voor de clash tegen zijn ex-club vijftien ongemakkelijke vragen voorschotelen. Dat levert een pak ludieke antwoorden op.

“Een bijnaam? Bij Ajax was ik Versnelton.”

Gunter SCHOOFS

Voorbeschouwing STVV Liberloo 01-03. Het Belang van Limburg

1 Waartegen zondig jij wel eens als topsporter?

“Ik eet en drink heel gezond, maar af en toe laat ik me eens gaan met een ‘Broodje Frikandel’. Dat gebeurt meestal als we een langere periode vrij zijn en ik in Nederland vertoef bij mijn familie in Amsterdam. Af en toe zo’n snack moet kunnen, toch?”

2 Welke speler in België is sneller dan jou?

“Ik wil niet pretentieus klinken, dat is niet mijn stijl. Maar ik kom niet meteen op een naam. Uit testen bij Club Brugge bleek dat ik de snelste was van de groep. Al speelde Diatta toen nog niet bij blauw-zwart. Misschien is hij iets sneller dan ik? Ach, ik betwijfel het.”

3 Hoeveelste eindigt STVV in reguliere competitie?

“Zolang we maar standhouden in de top zes. Dat is het belangrijkste. Met een vierde plaats ben ik al dik tevreden, maar ik ambieer zeker meer. Waarom zouden wij niet tweede kunnen worden? Als het wat meezit, kunnen we Club Brugge ook nog voorbijsteken.”

4 Wie heeft de slechtste muzieksmaak bij STVV?

“Goh, ik zou het niet weten. De reden is simpel: niemand krijgt de kans om muziek op te zetten. We hebben zo een muziekbox, maar Yohan Boli palmt die altijd in. (lacht) Hij is de sfeermaker en iedereen apprecieert dat. De meeste jongens bij ons houden wel van R&B of hiphop.”

5 Hoeveel bedroeg jouw hoogste telefoonrekening ooit?

“Ik ging op vakantie in Ghana. Mijn ouders zijn Ghanees. Toen ik thuiskwam, schrok ik behoorlijk van de kosten van enkele telefoontjes vanuit Afrika naar hier. Ik had ruim 500 euro aan mijn broek.”

6. Wie is jouw favoriete onenightstand?

“Demi Rose (foto). Een fotomodel. Ik weet niet precies wat zij nog meer doet. (We beginnen samen Demi Rose te googelen) Of het vanwege haar mooie figuur is? Niet alleen dat. Ze heeft ook het perfecte koppie. Ik ben momenteel vrijgezel, dus laat maar komen. (schatert)

 Photo News

7 Van welke coach leerde je nog meer dan van Marc Brys?

“Ik genoot mijn jeugdopleiding bij Ajax. Daar had ik veel goeie coaches. Orlando Trustfull bijvoorbeeld. Verder onthoud ik ook Bryan Roy. Die gaf specifieke trainingen aan flankspelers.”

8 Wat is het snelste dat je al gereden hebt op de autosnelweg?

“Ik beken: ik werd geflitst aan 173 km/uur. Het leverde me een rijverbod op en een boete. Die moet ik nog krijgen. Dat was met een Mercedes A-klasse. Nu rijd ik met een Mercedes GLC. Voortaan houd ik me aan mijn snelheid. (lacht) Niet op het veld, hé.”

9 Welke bijnaam kreeg je ooit?

“Mijn volledige naam is Elton Ofoi Acolatse. Ze noemen me wel eens Ella. Maar dat klinkt me wat te vrouwelijk. Bij Ajax destijds kreeg ik een erg mooie. Iedereen noemde me daar VersnELTON. Dat zal na dit interview ook bij STVV zo zijn, zeker? (lacht)

10 Wat was je beste restaurantbezoek?

“Bij Vapiano in Amsterdam. Ik eet graag Italiaans, maar kom niet af met olijven. Ook Royal Fook Long, een sushirestaurant in de Nederlandse hoofdstad, vind ik top.”

Ik werd ooit geflitst aan 173 km/uur. Voortaan houd ik me aan mijn snelheid. Maar niet op het veld Elton ACOLATSE

11 Welke sport ligt je absoluut niet?

“Telt paardrijden mee? Ik heb het ooit geprobeerd. Jongens, dat was geen succes. Ik en dieren, dat gaat niet samen. Ik woon alleen en denk er niet aan om één of ander mormel in huis te halen.”

12 Wat zou je beroep zijn als je geen profvoetballer was?

“Voetbalcoach. Voor jongeren. Of leraar lichamelijke opvoeding. Met de jeugd werken, dat zie ik wel zitten. Bij Ajax rondde ik onder begeleiding van de club studies handel af. Maar ik heb geen idee of me dat ooit nog van pas komt.”

13 Waar geef jij het meeste geld aan uit?

“Alleen aan mijn dagelijkse boodschappen, geef ik wel wat uit. In het warenhuis koop ik kwaliteitsvolle producten. Mijn ijskast ligt vol met water. Op een trainingsdag jaag ik er in totaal acht flesjes van een halve liter door. Vroeger lukte dat water drinken me niet, dat heb ik gelukkig geleerd.”

14 Met welke ploegmaat stond je ooit neus aan neus?

“Leeroy Owusu, ook een halve Ghanees. Hij komt nu voor De Graafschap uit. Hij speelde in de jeugd van Ajax op de linksback, ik voor hem als linksbuiten. Dat gaf wel eens vonken.”

15 Welke STVV-speler kan Club het meest pijn doen?

(denkt lang na) De coach. Hij heeft al vaak bewezen dat hij tegenstanders slechter kan doen spelen met zijn tactiek. We hebben er al heel veel punten door gepakt. Ook zijn wissels zijn altijd raak. We hebben allemaal vertrouwen in zijn plan.”

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws