Jaroslaw Kaczynski.
Volledig scherm
Jaroslaw Kaczynski. © AP

Polen eist excuus van Israël voor uitspraak dat inwoners “antisemitisme met de moedermelk hebben binnengekregen”

Jaroslaw Kaczynski, leider van de Poolse regeringspartij PiS, verwacht excuses van Israël voor uitspraken van premier Benjamin Netanyahu en minister Yisreal Katz van Buitenlandse Zaken. “Die uitspraken waren zeer schandalig”, zei Kaczynski op de Poolse radio RMF FM. Hij eiste een “duidelijke verontschuldiging” van Tel Aviv.

2 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Nethaniahu en Katz kunnen hetzelfde dan zeggen over Frankrijk met Pétain. Maar dat durven ze niet omdat Frankrijk meer allure heeft dan Polen. Alle landen hadden in die periode zwaar racistische trekken onder invloed van de eugenetica. En wat is de definitie weer van 'bezet gebied' ?
  • Stavros Kanakaris

    5 jaar geleden
    Polen zijn eeuwige zeuren en zagen. ALtijd en bij elk onderwerp beginnen ze over "de Poolse kwestie", ook al gaat het over de melkprijs of constipatie (ze maken er zelf grappen over!). Bovendien geven ze de schuld over alle tegenslag nu nog steeds aan 'de joden' ook al zijn die tijdens de tweede wereldoorlog quasi compleet uitgemoord, ook met enthousiaste collaboratie van sommige Polen. Dus ja, Israel heeft gelijk.