Achel kansloos onderuit tegen Menen

Menen staat met anderhalf been in play-off één. De West-Vlamingen waren zaterdag een maatje te sterk voor Tectum Achel en leiden met 1-0 in de best-of-three. Menen krijgt nu twee kansen om het in eigen huis af te maken. “Het is ook nooit onze ambitie geweest om mee te strijden voor de titel”, aldus Achel-coach Jan Meertens.

In de eerste set namen de bezoekers een vliegende start. Met een resem killblocks zorgde Sinnesael voor 1-5. Een klap die Achel niet meer te boven kwam. Menen bleef foutloos in receptie, opposite De Vries was dodelijk in aanval. Van Dyck en Isenia zorgden voor wat spanning door enkele setballen weg te werken, maar bij 20-24 vond Sinnesael het welletjes.

De thuisploeg kwam beter voor de dag in set twee. Polman en Van Dyck vonden hun draai op de hoeken. Maar met twee opeenvolgende aces was het toch weer De Vries die Menen naar 9-12 bracht. Over Campforts ging het nog wel naar 16-16, maar de imposante Sinnesael blokte in de slotfase alles tegen de vloer. De Vries poeierde naar 21-25.

In set drie leek de Limburgse promovendus zich weer in de wedstrijd te knokken. Zoodsma zette na een spectaculaire rally de 13-11 op het scorebord. Maar met een ijzersterke opslagreeks hielp Demirovic Menen weer in het zadel. Toen Folguera aan de pas een versnelling hoger schakelde, ging bij Achel de kaars uit. De ingevallen Vandecaveye verzilverde de eerste matchbal.

Achel-trainer Jan Meertens legde zich neer bij de suprematie van de bezoekers. “Wij zijn vandaag op alle fronten overklast. De Vries en Demirovic scoorden aan ongekend hoge percentages. Ook met dank aan setter Folguera natuurlijk. Enkele van mijn jongens zitten wat op hun tandvlees. We gaan er woensdag voor, maar het wordt bijzonder moeilijk om Menen uit play-off één te houden. Het is natuurlijk ook nooit onze ambitie geweest om mee te strijden voor de titel. Met die vijfde plaats na de reguliere competitie en het behoud zijn wij al heel tevreden.”

Setstanden: 20-25, 21-25, 17-25

Voor Achel: Van Dyck 8, Polman 13, Zoodsma 3, Campforts 5, Bontje 3, Verschueren 1. Libero: Brouns. Kwamen in: Isenia 3, Schouren 6, Janssen

Voor Menen: Demirovic 14, Sinnesael 11, De Vries 22, Ver Eecke 8, De Beul 7, Folguera Estruga. Libero’s: Stuer, Bille. Kwam in: Andriessen 1 3, Vandecaveye 1.

Aangeboden door onze partners