© svh

Politie houdt massale klopjacht op inbrekers in Putte

De politie heeft zaterdagavond gedurende twee uur een massale klopjacht gehouden op inbrekers in Putte. Daarbij werd ook een helikopter en een speurhond van de federale politie ingezet. Van de daders was geen spoor meer te bekennen.

svh, tdk, kvro

Bij een inbraak in een woning in de Reetlei trad de alarminstallatie in werking. "Daarop waren inbrekers in de woning te zien. Er was ook een raam uitgebroken", zegt William De Ley, zonechef van de politie Bodukap (Bonheiden-Duffel-Katelijne-Putte). Het bewakingsbedrijf verwittigde de politie en kon een beschrijving geven van een van de twee verdachten. Buurtbewoners zagen hen nog wegvluchten.

Acht minuten na de oproep was een eerste ploeg van de politie ter plaatse. Bij de klopjacht kreeg Bodukap de hulp van collega’s van de zone Heist-op-den-Berg, Haacht en BTR (Begijnendijk-Tremelo-Rotselaar). De omgeving van de Reetlei werd afgesloten en bewoners kregen de raad om binnen te blijven.

Met de steun van de federale politie werd de ruime omgeving uitgekamd. Voorlopig zonder resultaat. Omstreeks 21.30u werd de zoekactie afgeblazen. Of er buit werd gemaakt, is nog niet duidelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER