Opdoffer voor Manchester City in titelstrijd: Kevin De Bruyne valt geblesseerd uit

© REUTERS

Stress voor Pep Guardiola. De Spaanse coach zag tegen Bournemouth sterkhouder Kevin De Bruyne geblesseerd uitvallen. Op slag van rust moest onze landgenoot het veld verlaten nadat hij zich leek te verstappen en er iets in zijn been schoot bij het geven van een pass. Hij deed meteen teken dat hij niet verder kon en strompelde naar de kleedkamer. Man City won uiteindelijk wel met 0-1.

rahe,blg

LEES OOK.Scorende Duivels in de Premier League: Batshuayi loodst Crystal Palace naar zege, ontketende Lukaku maakt er alweer twee

Het stond halfweg nog steeds 0-0. Riyad Mahrez nam de plaats van De Bruyne in, hij moest na de pauze mee het verschil maken. Dat deed hij ook, want de Algerijn zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Man City is in een felle titelstrijd verwikkeld met Liverpool, dat voor deze speeldag één punt meer telde en zondag pas in actie komt.

Voor De Bruyne is het al de zoveelste blessure dit seizoen. Hij miste een groot deel van de heenronde door twee knieblessures, die hem samen een drietal maanden langs de kant hielden. Pep Guardiola vreest alvast dat hij De Bruyne toch even kwijt is. “Hij heeft een spierprobleem aan de hamstrings, mogelijk is hij een tijdje out.” De Bruyne zelf was in de mixed zone optimistischer. “De hamstring is oké”, klonk het.

Een mogelijk langere onbeschikbaarheid van De Bruyne zou ook een tegenvaller zijn voor bondscoach Roberto Martinez. De Duivels openen eind deze maand hun kwalificatieparcours richting EK 2020 met een thuismatch tegen Rusland (21/03) en een verplaatsing naar Cyrpus (24/03). De Bruyne speelde sinds de gewonnen partij om het brons op het WK in Rusland door blessures niet meer voor België.

LEES OOK.VAR werkt even tegen, maar dan gaan Raman en Lukebakio los: achtste goal van Dodi, streep én piekfijne assist van Benito

© AFP

© AP

© Photo News