Illustratie: Politie Brussel.
Volledig scherm
Illustratie: Politie Brussel. © Baert Marc

Nieuw dieptepunt: amper zes op de tien Brusselse agenten spreken Nederlands

De tweetaligheid van de Brusselse politie is opnieuw achteruitgegaan. Vandaag beheerst nog maar 58 procent van de agenten zowel het Nederlands als het Frans. Dat schrijft De Zondag. 

101 reacties

  • marcel mampaey

    5 jaar geleden
    het is allemaal ons eigen fout een Vlaming is veel te soft en de partijen te veel verdeeld. waarom heeft een Vlaming meer stemmen nodig voor een volksvertegenwoordiger dan een Waal en dan is er nog een cordon dat 500000 Vlamingen uitsluit. hoe dom kunnen wij zijn.
  • Willy De Vidts

    5 jaar geleden
    Hoe kan het Brussels Gewest de hoofdstad van Vlaanderen zijn? Belachelijk, enkel in het belang van de paar automatisch en levenslang benoemde Nederlandstalige ministers die er wonen. Schande.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    En zo gaat de verfransing van Brussel alsmaar verder. De Vlaamse trado-ministers van Brussel zullen daar uiteraard geen stokje voor steken. Die zijn te zeer bezig met hun eigen carrière veilig te stellen. Zie maar hoe hardnekkig Open vLD'er Guy Vanhengel het PS-voetbalstadium verdedigde.
  • Gaston Miar

    5 jaar geleden
    Ruim honderd jaar geleden was Brussel nog een mooie Vlaamse stad waar het bruiste van allerlei ambachten en het aangenaam vertoeven was. En zie wat de politiek ervan gemaakt heeft. Een echte schande.
  • Peter Simons

    5 jaar geleden
    Brussel is allang mijn hoofdstad niet meer, ik voel me daar niet veilig en welkom !