© Photo News

Zieke Jasper Stuyven moet verstek laten gaan voor Kuurne-Brussel-Kuurne

Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) geeft forfait voor Kuurne-Brussel-Kuurne. De kopman van Trek-Segafredo is vannacht ziek geworden. Dat maakte hij vanmorgen zelf bekend op zijn sociale media.

sive

Klik hier om onze digitale wielergids te ontdekken, met alle parcours en een beoordeling van alle renners

Stuyven werd ziek vannacht en zal daardoor niet starten in Kuurne-Brussel-Kuurne vandaag. In een videoboodschap op Instagram zegt hij dat hij nu zal rusten om fit te raken voor Tirreno-Adriatico en de komende voorjaarsklassiekers.

Stuyven reed gisteren in de Omloop Het Nieuwsblad een anonieme wedstrijd. “Ik voelde me gisterenavond en in de finale van de koers niet zo goed. Ik voelde de beginselen van een ziekte opkomen en voelde me vanmorgen ook nog niet super. Dan is het beter van niet te starten. Als ik toch zou starten, zou ik mij toch weer belabberd voelen en dan heeft het ook geen zin.”

Voor Stuyven is Kuurne-Brussel-Kuurne altijd een bijzondere wedstrijd want zijn grootmoeder is een Kuurnense. De kopman van Trek-Segafredo won in 2016 de wedstrijd na een solo van 17 kilometer , in 2017 werd hij er tweede na Peter Sagan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Benoot met drie hechtingen in de zetel vandaag

Ook Tiesj Benoot start vandaag niet in Kuurne. Benoot ging gisteren hard onderuit in een bocht na de Berendries en raakte daarbij geblesseerd aan de knie. Drie hechtingen waren nodig om de snee te dichten. Benoot zegt op Instagram wel dat hij hoopt om volgende week zijn titel in de Strade Bianche te verdedigen.

Verder zeiden ook Nathan Van Hooydonck (gevallen in de Omloop), Zico Waeytens (ziek) en Molano (gevallen in de Omloop) af voor het tweede luik van het openingsweekend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer