Wandelweer voor liefhebbers van rukwinden

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het is deze namiddag vaak zwaarbewolkt met soms perioden met regen of motregen. Tussendoor zijn er tijdelijk droge momenten met mogelijk enkele opklaringen. De maxima schommelen tussen de 7 en 13 graden. De wind waait matig tot vrij krachtig uit zuid tot zuidwest met rukwinden tot 65 km/u, zegt het KMI. Vanavond valt er hier en daar nog wat regen, maar in veel streken is het droog. Vannacht verwachten we opnieuw regen vanuit het zuidwesten. Op het einde van de nacht verwachten we buien aan de kust en in het noordwesten. Deze buien kunnen vergezeld zijn van onweer. De minima liggen tussen de 5 en 9 graden. De wind spant aan en wordt vrij krachtig in het binnenland en krachtig tot zeer krachtig aan de kust. Het is tegen het einde van de nacht dat we de hoogste rukwinden verwachten en deze halen tot 90 km/u of lokaal nog wat meer.

Morgen is het een wisselvallige dag met perioden met regen en buien. De buien kunnen vergezeld zijn van onweer. In de loop van de namiddag wordt het droger in het westen en verschijnen er daar enkele opklaringen. Het is onstuimig met een vrij krachtige tot tijdelijk krachtige wind uit zuidwest tot west met rukwinden tot 90 km/u. In het westen van het land neemt de wind af vanaf de middag, maar in het oosten wordt het pas in de late namiddag rustiger. De maxima schommelen tussen de 6 en 10 graden.

Dinsdag wordt het wisselend bewolkt met geregeld buien. Deze kunnen gepaard gaan met wat korrelhagel en/of een paar donderslagen. In het zuidoosten van het land is er meer bewolking. Op het reliëf kunnen de buien 's ochtends een winters karakter hebben. De maxima liggen tussen 5 graden in de Ardennen en 10 graden in Laag-België. De wind waait matig of vrij krachtig uit het zuidwesten, met rukwinden tussen de 50 en 60 km/u.

bron: Belga