“Het is belangrijk om iedereen mee te krijgen in dit verhaal”, aldus Rutten.
Volledig scherm
“Het is belangrijk om iedereen mee te krijgen in dit verhaal”, aldus Rutten. © BELGA

Politiek reageert verdeeld op voorstel klimaatintendant

BinnenlandGisteravond presenteerde Manu Claeys van stRaten-generaal een voorstel voor een klimaatintendant, om het klimaatdossier van de politieke gevoeligheden te onttrekken. De politici reageren eerder verdeeld. Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten staat “zeker open” voor het idee, terwijl CD&V eerder afwachtend reageert. Vlaams minister van Omgeving Koen Van den Heuvel (CD&V) verwelkomt de idee van een klimaatintendant als mogelijke piste, maar wil ook andere pistes onderzoeken.

34 reacties

  • Marco brilmans

    5 jaar geleden
    Op zich geen slecht voorstel, anderzijds.. Wie gaat deze intendant en zijn drie teams bekostigen? Als zijnde ambtenaren of als privé/onderaanneming.. hoedanook, de belastingbetaler mag het weer bekostigen. En sorry, maar zulke instellingen zijn bovendien vaak bevooroordeelt in hun onderzoek en resultaten. Neem liever bekwame ministers aan die de materie beheersen ipv hele teams om hun incompetentie te verdoezelen.
  • Hilde

    5 jaar geleden
    Heb Rutten in de zevende dag nog eens bezig gezien, kan me dat mens liegen zeg
  • GERARD DE PELECIJN

    5 jaar geleden
    Blazen in de wind dat kost veel geld tegenwoordig!
  • Roger Rymen

    5 jaar geleden
    Nog een mysterie, pardon, 'ministerie' erbij met een hoop personeel en paperassen en weer allemaal zitpenningen voor allerlei koffieklatchkes. Maar natuurlijk moet weer eerst de Staatsraad (misschien) zijn goedkeuring geven en moeten alle partijen hun vertegenwoordigers hebben in dat nieuwe orgaan.
  • Luc Van Bogaert

    5 jaar geleden
    Een klimaatintendant is een doekje voor het bloeden, de politiek gaat toch niets doen.