Koerdische strijders van SDF controleren de laatste vluchtelingen uit Baghouz.
Volledig scherm
Koerdische strijders van SDF controleren de laatste vluchtelingen uit Baghouz. © afp

Het kalifaat is dood, maar Islamitische Staat springlevend

Het is een kwestie van uren voordat Islamitische Staat de witte vlag hijst in Baghouz of – waarschijnlijker – tot de laatsten van de meest fanatieke jihadistische strijder is gedood. Het laatste stukje kalifaat is daarmee dan veroverd door de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF), dankzij Amerikaanse luchtsteun.

41 reacties

  • Sylke Buysse

    5 jaar geleden
    Walter Stassen schrijft : "De Islam is het enige probleem." Wel, volgens mij hebben we te maken met een drievoudig probleem : het samenvloeien van DRIE globalistische ideologische agendas : Corporate Globalists, Marxist Globalists en Islamic Globalists. Een duivelse alliantie tussen drie totalitaire strekkingen dus, die elkaar gewoon gebruiken voor hun eigen doeleindes.
  • Marie Vanakker

    5 jaar geleden
    Kan iemand dit artikel aan Trump laten lezen ? Want die zit op dit vlak gelijk met de klimaat problemen . Allemaal opgelost volgens hem .
  • Sylke Buysse

    5 jaar geleden
    Oswald Billiet schrijft : "Door ze gedeeltelijk terug te halen naar het moederland heb je ze onder controle." Oh, is dat zo, Oswald ? Hoe dan wel ? Door ze 24/24 te laten "superviseren" via locale politiediensten die zelfs hun normale lopende zaken niet eens meer afgehandeld krijgen ? Laat ze maar netjes door de Syriers afhandelen, preferabel "permanent"....kunnen ze hier alvast geen gruweldaden meer plegen.
  • Christiaan Goethals

    5 jaar geleden
    De oplossing, uitleveren aan Irak, die weten daar raad mee.
  • eric loyens

    5 jaar geleden
    Als je ze echt onder kontrole wil houden schiet ze daar ter plaatsen af en het is opgelost die leugenaars horen niet thuis in europa