Oppositieleider en zelfverklaarde president Juan Guaido
Volledig scherm
Oppositieleider en zelfverklaarde president Juan Guaido © AFP

Guaido keert morgen terug en roept op tot protest. EU waarschuwt Maduro: “Arresteer hem niet”

Na een rondreis door Zuid-Amerika is oppositieleider en zelfverklaarde president Juan Guaido van plan om morgen terug te keren naar Venezuela. Op Twitter heeft hij opgeroepen om zijn terugkomst aan te grijpen om te manifesteren. De Europese Unie heeft de Venezolaanse overheid gewaarschuwd om Guaido niet op te pakken. Volgens de EU zou een arrestatie de situatie in het land nog verder doen escaleren. 

24 reacties

  • Marc Camp

    5 jaar geleden
    Maduro een dictator? Vreemd als ik verschillende rapporten bekijk, dan zijn verkiezingen daar het meest democratisch verlopen dan waar ook. Kan opositie zijn gal spuwen over de president, enz... Dit zonder gevolgen. Of gfaat de VS die peut opofferen om toch een reden te hebben om militair binnen te vallen.
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Rusland wil een communistisch Venezuela en dus Maduro. De USA wil een rechts regime en steunt Guaido. De EU wil Guaido steunen indien hij zo snel mogelijk democratische verkiezingen organiseert. Nochtans zouden ze allemaal moeten weten dat het met geweld afzetten van dictators zelden vrede en welvaart heeft gebracht voor een land. Zie Irak en Libië maar ook Syrië waar Rusland de dictator militair steunde en Amerika en EU de rebellen.
  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    De voedsel pakketten waren een grote flop nu plan B in uitvoering brengen
  • Ka Ka

    5 jaar geleden
    De E.U. en de rest van de wereld moet zijn bek houden over Venezuela, breng eerst "democratie" naar uw Afrikaanse kolonies als echt zoveel geven over de mensheid. We zien heel goed nu dat enkel "democratie" nodig is voor petroleum en goud en niet voor de "mensheid"!
  • Lot Claeys

    5 jaar geleden
    Moest de EU nu eens even streng en beslist optreden tegen Spanje in de Catalaanse kwestie?