Huawei-topvrouw Meng Wanzhou in Vancouver.
Volledig scherm
Huawei-topvrouw Meng Wanzhou in Vancouver. © AP

Huawei-topvrouw sleept Canadese overheid voor de rechter

De Chinese topvrouw van telecomreus Huawei, Meng Wanzhou, is een gerechtelijke procedure gestart tegen de Canadese overheid. Ze beschuldigt die ervan haar grondwettelijke rechten geschonden te hebben toen ze begin december gearresteerd werd in Vancouver. Dat zeggen haar advocaten gisteren.

5 reacties

  • Ludovic De Beuckeleer

    5 jaar geleden
    waarom zou het doorzoeken van bagage en andere dingen door de douanne een schending zijn van haar grondwettelijke rechten ? ze komt Canada binnen en als er een vermoeden is van smokkel of industrieele spionage mogen deze dat doorzoeken.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Dit gaat Canada zuur opbreken. Dit gaat hen poen kosten, veel poen.
  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    En sinds wanneer beslist de VS wie al dan niet zaken mag doen met een ander land ? De EU gaat geen VS mensen aanhouden omdat ze handel drijven met bvb.China !
  • Jacques-Philippe Leclerc

    5 jaar geleden
    Het Hooggerechtshof in Vancouver BC, Canada, heeft laatste vrijdag medegedeeld dat Meng "beschuldigd wordt van samenzwering/oplichting/bedriegen van meerdere internationale instellingen en het stelen van intellectueel eigendom", waarbij ze bij elke aanklacht een maximumstraf van 30 jaar in de gevangenis kan krijgen. Na de laatste telling kan Meng Wanzhou haar volledige straf uitlopen tot meer dan 180+ jaar gevangenisstraf. (Volgens de Vancouver Sun).
  • Jürgen Mouton

    5 jaar geleden
    De premier van Canada, is nog een grotere klucht dan onze premier. Geen idee hoe die ooit verkozen is geraakt, maar de meeste Canadezen die op hem gestemd hebben, beklagen het zich...