Het stadje Dothan, Alabama, werd door een tornado getroffen.
Volledig scherm
Het stadje Dothan, Alabama, werd door een tornado getroffen. © AFP

Zeker 23 doden door tornado’s in VS: “Schade is catastrofaal”

In de Amerikaanse staat Alabama zijn zeker 23 mensen omgekomen door twee tornado’s. Volgens sheriff Jay Jones van Lee County zijn er ook veel gewonden, van wie sommigen ernstig. Een onbekend aantal huizen is verwoest. Volgens de sheriff zal het aantal doden nog verder oplopen. Onder de doden bevinden zich ook kinderen. 

6 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Denk je dat een stenen huis met ons pannendak blijft staan bij orkaanwinden van 220 km/uur of soms nog meer. Een houten huis geeft mee of vliegt desnoods weg. Een stenen stort in en bedelft de mensen. Dat laatste zorg voor nog meer slachtoffers. Dat is misschien wel de reden om in hout te bouwen. Ook in gebieden met aardbevingen.
  • WALTER WIELANDT

    5 jaar geleden
    Anthony Descamps,,,dat zou wel een pak helpen maar in 1967 in oostmalle ging de kerk en vele huizen ook tegen de grond met die tornado
  • Ramon Simon

    5 jaar geleden
    Veel mensen wonen in trailers en houtbouwwoningen die totaal niet bestand zijn hiertegen. Ja in steen bouwen zou veel oplossen maar ik denk dat veel Amerikanen dat financieel niet kunnen permiteren. Bij ons lopen de vastgoedprijzen ook hoog op tot al bijna onbetaalbaar voor werkende, iedereen bouwt al kleiner, zelfs 50% kleiner dan huizen 50-70 jaar geleden en het kost meer. De dalende koopkracht kan niet blijven duren.
  • Willy Masson

    5 jaar geleden
    98% van de woningen in de US en Canada zijn opgetrokken uit spaanderplaten .
  • Anthony Descamps

    5 jaar geleden
    Jammer dat dit gebeurt maar er is opnieuw geen enkele baksteen te zien. Wanneer gaan ze daar leren om huizen te bouwen in steen?