Afrikaanse transmigranten houden zich schuil in de bosjes achter de parking van het Texaco-benzinestation in Groot-Bijgaarden. (Archieffoto)
Volledig scherm
Afrikaanse transmigranten houden zich schuil in de bosjes achter de parking van het Texaco-benzinestation in Groot-Bijgaarden. (Archieffoto) © Benoit De Freine

Openbaar Ministerie wil mensensmokkelaars treffen in hun portemonnee

Nog meer dan celstraffen opleggen moet het gerecht mensensmokkelaars in hun portemonnee treffen. "Pas dan kun je zulke bendes ­definitief oprollen", zegt Christian De Valkeneer, voorzitter van het College van het Openbaar Ministerie. 

8 reacties

  • Caroline Bex

    5 jaar geleden
    De meeste mensensmokkelaars zijn zelden van Belgische origine. Neem hun geld, bezittingen, vrijheid, verblijfsvergunning of nationaliteit af en ze zullen wel twee keer nadenken!
  • cecil atherton

    5 jaar geleden
    Als ze in de bak zitten kunnen ze in principe geen mensen smokkelen. Als men ze in de portemonnee raakt moeten ze in principe nog meer smokkelen want de gelegaliseerde maffia (onze brave roverheid) moet nu ook zijn deel hebben.
  • Hans Plas

    5 jaar geleden
    Juist, boetes geven die toch nooit geint kunnen of zullen worden. Daar is over nagedacht.
  • Patrick Rasschaert

    5 jaar geleden
    Alle fondsen en mogelijke bezittingen verbeurd verklaren en zeer zware gevangenisstraffen zodat het nog jaren duurt vooraleer ze er maar kunnen aan denken hun handel te herbeginnen.
  • Ludovic De Beuckeleer

    5 jaar geleden
    dat ze daar nu pas opkomen , bij de gewone werkman passen ze dat al jaren toe met dank aan open vld en nva.