© BFM

Dronken bestuurder slaat met 135 kilometer per uur op de vlucht voor de politie

De politie heeft afgelopen weekend in Mechelen een dronken bestuurder achtervolgd. Met een snelheid van 135 kilometer per uur sloeg de man op de Brusselsesteenweg op de vlucht voor de politie. Toen agenten hem aan de kant hadden gezet, moesten ze hem ondersteunen om uit zijn auto te geraken.

JaTi

Aan een benzinestation op de Brusselsesteenweg vertrok een wagen met gierende banden. Hij dreef vervolgens zijn snelheid op tot 110 km/u, op een plaats waar de toegelaten maximumsnelheid 70 km/u bedraagt. “Met bruuske rijbewegingen naar links en rechts reed hij over de Brusselsesteenweg, ook op de rijstrook bestemd voor het tegenliggend verkeer”, luidt het bij de politie Mechelen-Willebroek. “Wanneer wij betrokkene wilden intercepteren met gebruik van onze zwaailichten en sirene, versnelde hij nog tot hij maar liefst 135 km/u reed, nog steeds op de Brusselsesteenweg. Omdat een voorliggend voertuig aan een normale snelheid betrokkene hinderde, moest hij gas minderen, waarop hij bruusk remde tot bijna stilstand, om daarna weer vol gas te vertrekken.”

Toen de chauffeur zich uiteindelijk gewonnen gaf, merkten de agenten dat hij zwaar dronken achter het stuur zat. “In zijn auto hing een ontegensprekelijke alcoholgeur. De bestuurder kon niet meer zelfstandig uit zijn voertuig stappen, hij diende door ons ondersteund te worden. Op de koop toe werd hij ook nog eens agressief en schold hij ons de huid vol. Hij had 2,1 gram pro mille alcohol in zijn bloed. Gezien zijn erge staat van dronkenschap, werd betrokkene ondergebracht in één van onze doorgangscellen ter ontnuchtering.” In de zomer van 2017 liep de man ook al tegen de lamp.

Zwalpende wagen op fietspad

Ook een andere bestuurder moest zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren. De man trok de aandacht van de politie omdat hij in de Colomastraat met zijn wagen zwalpte over de rijbaan. “In de Leopoldstraat week de bestuurder zelfs zo ver uit dat hij op het fietspad belandde. Bij interceptie bleek dat de bestuurder dronken was. Hij had 2,1 gram pro mille alcohol in zijn bloed.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER