Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits. © BELGA

Aantal leerlingen in buitengewoon onderwijs blijft stijgen

De groei van het aantal leerlingen in het buitengewoon onderwijs zet zich door. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). Vooral het aantal leerlingen met autisme in het Type 9-onderwijs valt op.

15 reacties

  • Sjonny Martero

    5 jaar geleden
    Het M-decreet is een flop zoals door het veld voorspelt. Maar daar luisteren ze niet naar. Nu het volgende. De onderwijshervorming. Volgende flop.
  • Anne Marie De Keersmaecker

    5 jaar geleden
    Kinderen worden nogal snel in hokjes gestopt door leerkrachten die kinderen die zich iets moeilijker kunnen concentreren onmiddellijk als adhd'ers of autisten te catalogeren. Leerkrachten gaan liefst door met kinderen die alles makkelijk onder de knie hebben. De kindjes die het iets moeilijker hebben laten ze maar zitten voor spek en bonen i.p.v. de kindjes die het sneller snappen een taak te geven en net de kindjes die het niet onmiddellijk snappen te helpen
  • Josephine-Charlotte Declerck

    5 jaar geleden
    En wanneer doe jullie iets voor type3! Verkeerde kiespubliek? Dit zijn allemaal prachtkinderen die in de kou blijven staan. Met als gevolg dat er een groot deel in familiaire en sociale problematieken terechtkomen. De ouders houden het niet vol! En wie zijn de dupe: de kinderen. We kunnen dan extra rode neuzen verkopen om enkel en alleen branden te blussen. Begin aan de bassis
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Normaal, heeft je kind een probleempje dan doet de leraarkracht nog niet eens moeite. Maar verwijst door naar het buitengewoon onderwijs. Van een zwaar beroep gesproken.
  • guy perain

    5 jaar geleden
    Zouden ze dan weer een ''achterpoortje'' gevonden hebben om ''vadertje staat'' te plunderen??