© Chris Pizzello/Invision/AP

Steven Spielberg wil Netflix verbannen van Oscars

De Netflix-film ‘Roma’ werd ruim een week geleden verkozen tot beste niet-Engelstalige film op de 91ste Academy Awards. Regisseur Steven Spielberg, bekend van onder meer ‘Jaws’, ‘Jurassic Park’ en ‘E.T. the Extra-Terrestrial’, uit nu kritiek op de Oscarnominatie van de Netflix-film en pleit zelfs voor een totale verbanning van de streamingdienst op de Oscars.

thw

‘Roma’ was dit jaar een van de topfavorieten en werd voor maar liefst tien Oscars genomineerd waarvan de film er drie kon verzilveren. Naast beste niet-Engelstalige film, won de Netflix-productie ook beste regie en beste camerawerk. Analisten en experts poneerden dat de nominatie van ‘Roma’ voor beste film en eventuele winst een bezegeling zou betekenen voor de toenadering tussen de traditionele filmwereld en de streamingdienst. Uiteindelijk won ‘Green Book’ de Oscar voor beste film maar toch kreeg met ‘Roma’ ook Netflix een plaats op de Academy Awards.

Regisseur Steven Spielberg uit nu kritiek op de aanwezigheid van films van de streamingdienst op de Oscars. Hij stelt dat Netflix kiest voor tv en zegt dat films ook in bioscopen te zien moeten zijn alvorens ze een kans kunnen maken op een Academy Award. ‘Roma’ was drie weken te zien in de bioscoop alvorens men de film kon streamen. Toch hoort Netflix volgens Spielberg niet thuis op de Oscars, maar wel op de Emmy’s, de Amerikaanse televisieawards.

Netflix reageert

Netflix heeft ondertussen een korte maar krachtige tweet de wereld ingestuurd waarin gesteld wordt dat de streamingdienst houdt van cinema maar ook toegankelijk wil zijn voor mensen die geen bioscoopticket kunnen betalen. Daarnaast wenst Netflix om wereldwijd iedereen op hetzelfde moment te kunnen laten genieten van nieuwe films en series en om meer manieren te kunnen aanbieden waarop filmmakers hun werk tot bij de mensen kunnen brengen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Spielberg is niet overtuigd en geeft aan het punt te zullen aankaarten bij de organisatie van de Oscars. Hij is lid van de raad van bestuur van de Academy Awards en hij hoopt daar de visie en missie van de Oscars te kunnen verduidelijken en zo streamingdiensten in de toekomst te kunnen weren van de prestigieuze filmprijzen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer