Bestuurder die carnavalisten Aalst “lesje wilde leren” weer op vrije voeten: “Wereldvreemde justitie”

© rr

De bestuurder die gisteren het parcours van de carnavalsstoet in Aalst opreed en omstaanders bedreigde met een honkbalknuppel, is weer vrijgelaten. Dat meldt VRT NWS. De vijftiger kon zonder slachtoffers te maken overmeesterd worden door politie en omstaanders. Aalsters burgemeester Christophe D’Haese (N-VA) reageert woedend. “Absolute waanzin en volstrekt onaanvaardbaar”, schrijft hij op Facebook.

nkdr, adm

De onderzoeksrechter van Dendermonde besliste dat de vijftiger onder strenge voorwaarden vrijgelaten mocht worden. Nochtans is de man geen onbekende bij het gerecht. Hij zou al meermaals veroordeeld zijn voor geweldsdelicten.

Eerste berichten meldden dat de man niet alleen gewapend was met een baseball bat maar ook met verschillende messen. Ondertussen blijkt dat hij enkel een scheermes op zak had. Toen hij om 18.45 uur de feestzone inreed, ontstond er ruzie met omstaanders, waarna hij uitstapte met de baseball bat. Terwijl hij een man daarmee bedreigde, konden anderen de vijftiger overmeesteren.

Burgemeester d’Haese is woest. “Dit is een kaakslag voor alle mensen die bezig zijn met beveiliging en ook voor alle carnavalisten, in heel Vlaanderen. Dit is onaanvaardbaar, dit getuigt van een wereldvreemde justitie”, klinkt het bij VTM Nieuws. Nog volgens de burgemeester komt het probleem opnieuw “in zijn bak” terecht. Zo hekelt hij het feit dat de man enkel onder huisarrest en niet onder elektronisch toezicht is geplaatst. “We gaan hem bewaken op zijn juridisch en feitelijk onderduikadres”, klinkt het nog.

Op Facebook fulmineert d’Haese verder. “Moeten er eerst ongelukken gebeuren? Hoe lang nog, minister Geens, worden dergelijke praktijken nog getolereerd? Justitie is failliet, en het is mijns inziens hoog tijd dat een capabele curator wordt aangesteld. Toch werken we verder aan een veilige Aalsterse Carnaval. Niemand zal ons die afpakken!”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen