Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Belgische ministers leggen Europese belasting op tafel: vliegtaks van 1 miljard euro

Vandaag pleiten de Belgische milieuministers bij hun Europese collega’s voor een eerlijke belasting op de luchtvaart. Denk aan 10 euro voor tickets binnen de EU of 20 euro voor verdere bestemmingen. Zo’n belasting kan ons land 1 miljard euro per jaar opleveren. Maar deskundigen hebben hun twijfels.

263 reacties

  • Jürgen Bessendorffer

    5 jaar geleden
    De verborgen agenda is het volgende: " Het door bijkomende milieubelastingen steeds verder arm taxeren van de gewone werkende burger met als ultiem doel het installeren van een Europees klassensysteem waarbij een ruimere ecologische voetafdruk hebben enkel en alleen nog voor de rijke klasse is, voor de happy few die het zich nog kan betalen." Het trieste eindresultaat van dit alles zal zijn dat we steeds dichterbij de eerste decennia van de 20ste eeuw zullen belanden..
  • Dekeyser Jonny

    5 jaar geleden
    Vliegtaks misschien direct gebruiken om treintickets goedkoper te maken in Europa ? En niet om elders putten te vullen.
  • GERARD DE PELECIJN

    5 jaar geleden
    Werk van een minister is taksen te kunnen toveren!
  • censor

    5 jaar geleden
    Hoeveel geïnde taksen wordt werkelijk gebruikt om waar het te doen is..wegentaks, de wegen liggen er miserabel bij...ondanks de torenhoge in verkeer stelling, de gewone wegentaks....dat geld wordt gebruikt om elders door wanbeheer de putten te vullen....niet alleen de regering, maar ook VZW 's doen dat.
  • Henri Eerens

    5 jaar geleden
    Ieder gezin dat meer dan € 5000 per maand verdient, betaalt € 500 per vliegticket, politici en familie het dubbele, probleem half zo groot.