Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Dit zijn de 50 meest vervuilde steden ter wereld. In België krijgt Oostrozebeke slechtste rapport

WetenschapDe 50 meest vervuilende steden ter wereld liggen op drie na allemaal in dezelfde twee landen. Dat blijkt uit een nieuw rapport van Greenpeace en AirVisual, een bedrijf dat metingen van de luchtkwaliteit uitvoert. Grote boosdoeners zijn India en China.

90 reacties

  • roger casteleyn

    5 jaar geleden
    Raar dat belgie altijd zogezegd de slechtste leerling is. Manipulatie van cijfers is simpel namelijk. 300km groot...
  • Nathalie Van Thuyne

    5 jaar geleden
    Ernstige inspectie bij fabrieken. Onaangekondigd! Ik verneem dat inspectie tot hiertoe aangekondigd gebeurt en dat men op de dag van de inspectie er alles aan doet om binnen de normen van goedkeuring te vallen. De dag erna mag iedereen weer 'gewoon' doen. Dat vind ik redelijk schandalig... en dan nog durven beweren dat ze er alles aan doen en dat ze investeren... pfff... zo vals, allemaal voor geld... veel belangrijker dan de gezondheid van de mensen
  • claude de sloovere

    5 jaar geleden
    Snap het allemaal niet dat men gewoon niet zegt dat de olie landen hun slijk weg willen en wij dus niet op veranderingen moeten hopen
  • Ben Strubbe

    5 jaar geleden
    De werkelijkheid is dat de kwaliteit van lucht en water voortdurend toeneemt. Dat de uitstootnormen voor o.a. industrie alsmaar strenger worden. Pure stemmingmakerij, dit artikel. Plaats het meetpunt 100 m verder en de kwaliteit zal er alleen maar op vooruit gaan. Er zijn gewoonweg veel te weinig meetpunten om een juist beeld te schetsen en er worden appelen met citroenen vergeleken.
  • Freddy De Wulf

    5 jaar geleden
    Logisch dat India en China vooraan eindigen. Bijna 3 mensen op 7 wonen in deze 2 landen. Ik was vorig jaar in China en heb er de vervuiling van nabij kunnen zien. Daarmee vergeleken is België een heel proper land.