Archiefbeeld. Klimaatmars in Brussel op 24 januari.
Volledig scherm
Archiefbeeld. Klimaatmars in Brussel op 24 januari. © Photo News

België dreigt klimaatdoelstellingen in 2020 en 2030 te missen

binnenlandZonder nieuwe maatregelen zal België zijn klimaatdoelstellingen in 2020 en 2030 missen. Dat staat in een rapport van de Europese Commissie, waarover ‘Le Soir’ vandaag bericht. "Er zijn bijkomende inspanningen nodig op het vlak van verlaging van de uitstoot, hernieuwbare energie en energie-efficiëntie", schrijft de Commissie.

54 reacties

  • William Van den Berghe

    5 jaar geleden
    We halen de doelstelling niet ? Is niet onze schuld. Verbiedt alle vrachtauto's van de omliggende landen die ons land van Noord naar Zuid en van Oost naar West doorkruisen en de lucht hier vervuilen. Belast de mensen wat minder zodat sommigen niet noodgedwongen moeten stoken op kolen en hout.
  • jos robben

    5 jaar geleden
    ik heb daar geen enkel probleem mee want het hele groene klimaatevangelie staat bol van de leugens en onwaarheden
  • Freddy De Vos

    5 jaar geleden
    Komaan jeugd! Nog meer acties! Leg Brussel een maand plat!
  • Lucien Switten

    5 jaar geleden
    Dat men begint met het prosumententarief af te schaffen, en niet door een intelligente meter, want die bestraft degenen die met een warmtepomp verwarmen nog meer!
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Er is geen creatieve dynamiek in België om bv klimaatmaatregelen te koppelen aan nieuwe jobs. Er zijn zoveel mogelijkheden om het anders te doen. Neen, alleen maar taksen heffen. Die taksen zorgen er alleen voor dat het verschil tussen sociale klassen groter wordt! Mensen met weinig geld mogen een half leven leiden. Mensen met genoeg geld kunnen twee levens leiden.