Michaël Van Droogenbroeck maakt de rekening.
Volledig scherm
PREMIUM
Michaël Van Droogenbroeck maakt de rekening. © Steven Richardson

Waarom je maar beter je ziekenfonds vergelijkt: "Voordelen kunnen enorm verschillen”

Een vergelijking van ziekenfondsen loont, want zowel de premies als de voordelen kunnen sterk verschillen. Overstappen naar een ander ziekenfonds is trouwens bijzonder makkelijk. Nochtans toont recent onderzoek dat drie op de vier Vlamingen nog nooit van mutualiteit veranderde. Expert Michaël Van Droogenbroeck geeft advies over hoe u het best kan veranderen. 

5 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Afschaffen heel dat ziekenkassen gedoe ,alleen remgeld nog betalen en gedaan die sowieso bij om even welke kas zelfde moet zijn en wat nog ergste is ,ziekenkassen dienen geen KLEUR te hebben,'t is niet omdat je bij CM bent dat je christelijk bent net zo min je bij Voorzorg een socialist bent ,maar dat denken ze toch,tussen haakjes ,dat zogenaamd lidgeld is totaal niet verplicht ,je afhoudingen/maand gaat al naar de kas waar je gemeld bent ,die bijdrage dient alleen om cadeau's uit te delen
  • Frank Dumon

    5 jaar geleden
    Ziekenfondsen in Frankrijk bestaan niet. Je hebt een kaart (Carte Vitale) van het RIZIV en met je al of niet aanvullende verzekering ga je daarmee naar de arts of apotheek die je remgeld aanrekent. Maar in België moeten de zuilen eerst bediend worden nietwaar. De subsidiestofzuigers.
  • Roger Geens

    5 jaar geleden
    Ik ga niet verkassen ,ben lid van LM en wordt daar als mens behandelt ,niet als nummer .
  • Maria Wynendaele

    5 jaar geleden
    Waarom moet een ziekenfonds een politieke achtergrond hebben , indien deze zouden samensmelten kunnen miljoenen worden uitgespaard op gebouwen verwarming apparatuur en zeker op wedden. De volgende verantwoordelijke minister moet zich daar eens op richten i p v te besparen op teruggave aan patiënten.
  • Ian Vandenbossche

    5 jaar geleden
    Het is voor ziekenfondsen niet de opdeacht om allerlei commerciele verzekeringen aan te bieden, want zo geven ze de ziekenhuisspecialisten en zeker ook tandartsen de mogelijkheid om hun tarieven naar ongekende, voor velen onbetaalbare hoogte op te trekken. Ziekenfondsen zouden meer de ‘vakbond’ van de zieken moeten zijn, moeten opkomen voor de betaalbaarheid van geneeskundige zorgen. En dan durft CM zich nog ‘gezondheidsfonds’ te noemen, alsof ze er vooral voor de ‘gezonden’ zijn.