© HBvL

Bilzen Mysteries komt (even) tot leven

Op zaterdag 9 maart komt ‘Bilzen Mysteries, Het Verhaal’ even tot leven in Alden Biesen. “Het is de eerste keer dat we fictie en realiteit met elkaar combineren. De ridders springen bijna letterlijk uit je tablet”, zegt coördinatrice Lore Swennen.

Vanaf vrijdag kan je in Alden Biesen weer terecht voor ‘Bilzen Mysteries, Het Verhaal’. Met een tablet in de hand wordt je meegezogen in 800 jaar geschiedenis, met als gids de Heer van Biesen, gespeeld door Jan Decleir.

Hoogtepunt van de krokusvakantie wordt zaterdag, want dan komt het verhaal even tot leven. “We voorzien doorlopend entertainment met koningen, knechten en andere impossante figuren. Er staat een authentiek wapenrek en iedereen die wil kan zich vestimentair terugflitsen naar de middeleeuwen. Onze fotograaf legt alles vast en jij kunt als bezoeker je eigen selfies en stories maken. De kruidenkar wordt een hotspot, maar het wordt vooral uitkijken naar een waanzinnige vuurshow, de langste uit de geschiedenis van Alden Biesen”, zegt Swennen.

Tickets vind je op bilzenmysteries.be/ridder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer