CD&V-Kamerlid en lijsttrekker in West-Vlaanderen Hendrik Bogaert.
Volledig scherm
CD&V-Kamerlid en lijsttrekker in West-Vlaanderen Hendrik Bogaert. © BELGA

CD&V’er Hendrik Bogaert wil 'Maandag Nederlandsdag' in Brussel: “Enkel Nederlands spreken”

CD&V-Kamerlid en lijsttrekker in West-Vlaanderen Hendrik Bogaert wil dat Vlamingen één dag per week enkel Nederlands spreken in Brussel, op maandag bijvoorbeeld. Dat zegt hij aan BRUZZ. Zijn Brusselse partijgenote Bianca Debaets zegt dat "de politiek zich niet met de taal hoeft te moeien".

32 reacties

  • Jan Baroen

    5 jaar geleden
    Goed idee Hendrik. De laatste tijd merk ik ook op dat meer en meer Vlamingen “proberen” om zo veel mogelijk Engelse woorden te gebruiken. Persoonlijk vind ik dat niet nodig, hou van je moedertaal en dat is Nederlands en niet Engels.
  • marcel mampaey

    5 jaar geleden
    in Brussel spreekt iedereen wat hij wil maar ambtenaren moeten in de hoofdstad toch de taal van de bevolking kunnen spreken.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Het wordt tijd dat Bogaert overstapt naar N-VA. Bij de partij met het socialistisch gelaat hoort hij hoe langer hoe minder thuis.
  • andre van de wege

    5 jaar geleden
    Belgie heeft drie talen , Nederlands, Frans en Duitse taal, en ik spreek ze alle drie, ik zeg niet perfeckt, ik wil niet doorgaan voor een domme belg die maar 1 taal spreekt.
  • Peggie Van Audenhove

    5 jaar geleden
    Ik spreek enkel nederlands in Brussel, en als men mij in een winkel of eetgelegenheid niet in het nederlands kan bedienen stap ik gewoon buiten. Their loss..