Een beeld uit ‘Rape Day’.
Volledig scherm
Een beeld uit ‘Rape Day’. © Steam

Bakken kritiek op game waarin speler vrouwen moet verkrachten en vermoorden

Een nieuwe game die binnenkort uitkomt op gameplatform Steam heeft voor een storm van kritiek gezorgd. In ‘Rape Day’ moet de speler vrouwen verkrachten, vermoorden en beledigen. Daarnaast zijn er ook elementen van necrofilie en pedofilie in te zien. 

13 reacties

  • Marco brilmans

    5 jaar geleden
    Igor Roggen, er zit enige waarheid in het feit dat je bepaald publiek aanspreekt en zelfs stimuleert echter ben ik overtuigd dat de grond van het probleem niet bij de spellen ligt maar bij het karakter/profiel van de speler alsook wat er maatschappelijk toegelaten is. Ik heb de meeste controversiële games gespeeld of getest en heb nooit die bepaalde neigingen gehad of vertoond.
  • Jos Vervoort

    5 jaar geleden
    Ben wel geinteresseerd in diezelfde mate dat ik geinteresseerd ben in A Serbian Film (reeds 16x maal bekeken) en een game als Agony. Shockerende content is als een mot op een lamp voor mij. Maar mensen in het echt iets aandoen? Jamais! Dat heet respect voor anderen.
  • Igor Roggen

    5 jaar geleden
    Tom de cremer. Je bent uiteraard geen moordenaar. Maar het blootstellen aan dergelijke "games" creëert wel een tolerantie voor dit soort gedrag en bij jongeren kan de grens tussen game en werkelijkheid een beetje flou worden. Kijk maar naar de mass shootings in de VS dankzij al de schietspelletjes waar de oplossing voor eender welk probleem is van het af te knallen
  • Tom De Cremer

    5 jaar geleden
    Niet dat dit een spel is dat mij in de verste versten zou interesseren maar als er een film zou van gemaakt worden in plaats van een spel zou hij geprezen worden om een onconventioneel thema neer te zetten. Wat is dan het verschil? En nee het is niet omdat je een spel speelt waarin je mensen moet vermoorden dat je zelf een moordenaar bent dus waarom zou dit hier wel zo zijn?
  • Marco brilmans

    5 jaar geleden
    Enerzijds heb je spellen zoals Wolfenstein, Manhunt, GTA (de oorspronkelijke), Postal, Thrill Kill, Bully, RapeLay, Hotline Miami, Hatred, Agony, .. en dan stel je je de vraag waarom dit spel niet zou mogen? Waarmee ik dit spel niet wil goedpraten of de gruwelijke intentie wil minimaliseren, echter als men dit zou verbieden, moet men bovenstaande spellen ook maar verbieden over heel de lijn.