Belgisch paspoort
Volledig scherm
Belgisch paspoort © RV

Al bijna 2.700 nieuwe Britse Belgen in 2,5 jaar tijd

Sinds het brexitreferendum in juni 2016 hebben al bijna 2.700 Britten de Belgische nationaliteit aangevraagd en gekregen. Dat blijkt uit cijfers van Binnenlandse Zaken. Gemiddeld waren dat er bijna 90 per maand. Ter vergelijking: in de zes jaar voor de brexit werden gemiddeld 8,8 Britten per maand Belg.

10 reacties

  • Solange Declerck

    5 jaar geleden
    Het zijn Britten , geen moslims, dus geen probleem !!? Duidelijk twee maten twee gewichten
  • mich lee

    5 jaar geleden
    Rania Desaegher, die werken hier meestal. Ofwel bij de EU, ze betalen dan mss geen belastingen maar verteren hier wel, ofwel bij een ander bedrijf waardoor ze zowel belastingen betalen als hier geld op doen. Dat zijn geen ongeschoolde vluchtelingen die hier met niets aankomen en alles wille krijgen.
  • diane colman

    5 jaar geleden
    Dat zijn toch geen vluchtelingen ??? Gewoon immigranten die liever hier blijven en geen Brexit willen. Maar wat ik verschrikkelijk vind is die dubbele nationaliteit … dat was vroeger niet zo... meer nog je moest betalen om Belg te worden en je vorige nationaliteit afzweren. Heb het zelf meegemaakt met mijn echtg. die hier als kind terecht kwam door Franco's burgeroorlog.
  • Gilbert Vermeersch

    5 jaar geleden
    Ben anti Marrakesh. Oorlogsvluchtelingen moeten we helpen tot ze terug kunnen naar hun land. Dus graag meer van dat soort nieuwe Belgen.
  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    5 jaar geleden
    De Britten zijn welkom.