ANP
Volledig scherm
© ANP

Groen en CD&V willen vliegreizen tussen Brussel en Amsterdam vervangen door treinritten

In Nederland ligt een voorstel van GroenLinks op tafel om de vluchten tussen Brussel en Amsterdam stilaan af te schaffen. Er zijn immers meerdere vluchten per dag tussen beide steden, die amper 200 kilometer uit elkaar liggen. In ons land zien zowel CD&V als Groen heil in dat voorstel. De groenen willen er vooral voor zorgen dat de trein op termijn de goedkoopste en beste optie wordt voor afstanden tot 1.000 kilometer.

89 reacties

  • robertrand walraedt

    5 jaar geleden
    Niet de vluchten duurder maken, maar de treinen stipter en vooral goedkoper.
  • marc castermans

    5 jaar geleden
    Maak dan elke vlucht 100€ duurder en dan pas zal er een verschil te merken zijn. De vliegtuigen zullen dan half leeg vliegen (een tijdje tenminste) en de maatschappijen zullen een stille dood sterven. de wegen worden dan een nationale stilstand want er is de eerste tien jaar geen alternatief voorhanden. In dit land zijn er continue brandjesblussers die inspelen op momentane protesten, een visie ... ben je gek!
  • Frank Vekemans

    5 jaar geleden
    Ben ooit met de beroemde Fyra van Antwerpen naar Schiphol gereden, deze ruim op tijd genomen, resultaat Fyra in panne, vliegtuig weg en nieuwe tickets moeten kopen voor de gemiste vlucht naar Bangkok, indien dit zich nogmaals voordoet gaat Groen dan de vliegtuigtickets vergoeden? of willen ze dat we met de trein naar Bangkok gaan of nog beter niet meer naar Thailand op familiebezoek?
  • Gilbert Vermeersch

    5 jaar geleden
    Beste cd&v en groen, luchtvaart stoot nu 2% CO2 uit. Digitalisering heeft een groeiende impact op klimaat opwarming en gedraagd nu 3,7% uitstoot. Hoeveel CO2 uitstoot zal het afschaffen Schiphol-Brussel minder zijn? Ik wil het hier niet over CO2 vervuilende stakingen of over de prijs hebben maar.. Wat is de ecologische voetafdruk om een trein te bouwen, te laten rijden..
  • bob jansens

    5 jaar geleden
    Jean West, de nagel op de kop: deze korte vluchten maken deel uit van het HUB-concept: als KLM een ticket New York - Brussel verkoopt, dan worden deze passagiers op een groot vliegtuig naar Schiphol gezet en worden met een kleiner vliegtuig naar Brussel vervoerd. De verkoop van losse tickets Amsterdam-Brussel is een manier om het vliegtuig vol te krijgen, waardoor ook de transit-passagiers voordelig naar Brussel kunnen vervoerd worden.