Meer dan tien asielzoekers weggestuurd nadat voedselbedeling uitmondde uit in gevecht

© ddl

Tien tot dertien asielzoekers moeten het asielcentrum in Zaventem per direct verlaten naar aanleiding van twee gevechten, waarbij in totaal vier personen werden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Dieter De Beus

Het asielcentrum van Zaventem opende in maart 2016 de deuren en moest plaats bieden aan 250 asielzoekers. Daarvan momenteel 180 plaatsen zijn ingevuld. Die opvang verliep nagenoeg vlekkeloos, tot woensdagavond een eerste vechtpartij uitbrak.

Daarbij werd een persoon gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Donderdagochtend ontstond er een tweede vechtpartij waarbij een tiental personen betrokken waren. Daarbij werden opnieuw drie personen met lichte verwondingen afgevoerd. De amokmakers moeten allen het asielcentrum verlaten.

Een ruzie bij de voedselbedeling zou aan de basis liggen van de schermutselingen.

Het slachtoffer liep lichte verwondingen. De drie aanvallers werden opgepakt door de politie. Hen werd meegedeeld dat ze het asielcentrum meteen moesten verlaten. Dat gebeurde donderdagochtend.

Maar bij het verlaten van het asielcentrum werden de drie Afghaanse mannen op hun beurt gevolgd en aangevallen door een groepje dat bevriend was met het eerste slachtoffer. De lokale politie werd erbij geroepen, waarna de aanvallers de benen namen.

Het trio bleef licht gewond achter en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie kon donderdagnamiddag zeven vechtersbazen oppakken. Naar drie andere betrokkenen wordt nog gezocht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen