© AFP

© REUTERS

thumbnail: null
thumbnail: null

Eén Ajacied krijgt zeldzame 10 op 10 na triomf in Bernabeu: Dusan Tadic komt in illuster rijtje van L’Equipe

De Franse sportkrant L’Équipe beloonde het spel van Dusan Tadic tegen Real Madrid met het rapportcijfer 10. De Serviër speelde volgens de krant “een perfecte wedstrijd” en voegt zich in een illuster rijtje. Tadic is pas de negende speler in de geschiedenis van L’Équipe die de maximale score krijgt.

LEES OOK. Nederlandse pers door het dolle heen na “grootste prestatie ooit”, zelfs Spanjaarden loven “jong, onbezonnen en vernieuwend” Ajax

“Hij was al goed in de eerste wedstrijd en speelde nu perfect. Dit zal hem zeer veel roem opleveren. Twee assists en een subliem derde doelpunt en dan ook nog acties zoals de pirouette waarmee hij bij Casemiro wegdraaide”, luidt de lofzang in L’Équipe.

Illuster rijtje

De krant had eerder onder meer tienen over voor de Pool Robert Lewandowski, die als speler van Borussia Dortmund in 2014 liefst vier keer scoorde tegen Real Madrid, en voor de Braziliaan Neymar, die vorig seizoen voor Paris Saint-Germain vier doelpunten maakte tegen Dijon. Ook de Rus Oleg Salenko kreeg een 10 na zijn vijf doelpunten op het WK 1994 tegen Kameroen.

De Argentijn Lionel Messi is tot nu toe de enige speler die twee keer een 10 haalde: in 2010 met Barcelona in de Champions League tegen Arsenal (4-1) en twee jaar later in dezelfde competitie tegen Bayer Leverkusen (7-1).

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer