Illustratiefoto: haven van Calais.
Volledig scherm
Illustratiefoto: haven van Calais. © AFP

Opnieuw hinder op E40 in Veurne door stiptheidsacties van douaniers Calais en Duinkerke

Er is vandaag hinder op de E40 aan de grensovergang met Frankrijk in Veurne. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan om om te rijden. De politie zal de uitrit Oostduinkerke afsluiten voor het vrachtverkeer en hen terugsturen richting Brugge.

3 reacties

  • heinz wolf

    5 jaar geleden
    Fons, je bent waarschijnlijk te jong om het vorige systeem nog te kennen. Lees het eens op internet ter info.
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    De vakbonden beweren dat ze willen aantonen wat het wordt na de brexit. Gelogen! Na de brexit moeten EU-douaniers het vrachtverkeer dat NAAR het Verenigd Koninkrijk wil niet controleren: die controle gebeurt door de Britse douaniers. En dus gaat deze peststaking, voor de zoveelste keer, over geld: ze willen meer loon. En wat is er dan gemakkelijker dan machteloze truckers te gijzelen?
  • Maya Debie

    5 jaar geleden
    Er worden aan de andere kant van het Kanaal, in Kent, megaparkings gebouwd voor vrachtwagens die lange wachttijden tegemoet gaan.
  1. Engie plant investering van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentrales met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    Engie plant investe­ring van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentra­les met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    De energiegroep Engie is van plan tot vier miljard euro te investeren in ons land tegen 2030. Dat heeft de nieuwe CEO van Engie België, Vincent Verbeke, vandaag bekendgemaakt. Zo pakt de Belgische marktleider uit met een nieuwe strategie, genaamd Energize2030, voor de komende jaren. Engie wil meer elektriciteit opwekken via hernieuwbare energie, investeren in flexibele capaciteit en een voorloper zijn in de verandering naar groene waterstofenergie. Maar er is momenteel niet veel enthousiasme over een eventuele levensduurverlenging van kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 met twintig jaar in plaats van tien jaar.
  2. Rachèle (4) krijgt nieuwe stamcellen die haar leven redden: “We kunnen die Amerikaan van 24 nooit genoeg bedanken”
    PREMIUM
    62

    Rachèle (4) krijgt nieuwe stamcellen die haar leven redden: “We kunnen die Amerikaan van 24 nooit genoeg bedanken”

    Het is gelukt. De kleine Rachèle (4) heeft nieuwe stamcellen. En die waren nodig, want het meisje lijdt aan een zeldzame, fatale beenmergziekte. Van de 41 miljoen wereldwijd geregistreerde donoren was er geen enkele match, tot nu. Mama Evie (40) en papa Maarten (39) doen het emotionele verhaal van de spannendste dag van hun leven. “Ik dacht nog: stel dat er iets met de donor gebeurt onderweg naar het ziekenhuis...”
    Pittem