© Photo News

Mignolet wil basisplaats bij Liverpool terug: "Hoop op eerlijke strijd"

Simon Mignolet mocht dinsdag nog eens in actie komen voor Liverpool, nadat hij vijfmaal op de bank moest plaatsnemen. De tweede doelman van de Rode Duivels hoopt nu op “een faire kans” om zijn basisplaats te heroveren.

jvh

Mignolet maakte dinsdagavond indruk met een sterke prestatie in de met 2-1 gewonnen ligabekerwedstrijd tegen Tottenham, maar ondanks zijn eerste speelminuten in meer dan een maand, lijkt het er niet op dat onze landgenoot weer in de basis zal staan in de volgende competitiewedstrijd tegen Crystal Palace. Zo liet coach Jurgen Klopp al duidelijk verstaan dat de Duitse zomeraanwinst Loris Karius voorlopig zijn nummer één is.

Dat is uiteraard niet naar de zin van Mignolet, die vastberaden lijkt om zijn coach van mening te doen veranderen: “Ik wil geen nummer twee zijn, da’s duidelijk. Ik wil spelen, en ik zal blijven vechten om mijn basisplaats terug te krijgen. Ik zal nooit opgeven. Ten eerste omdat het gewoonweg niet in mijn karakter zit. Maar vooral omdat ik niet in een situatie verkeer waarin ik op de bank kan zitten: ik ben 28 jaar oud, en ik wil elke week spelen. Ik beschouw de huidige situatie als een uitdaging die ik aan kan. Hopelijk wordt het een eerlijke strijd, gebaseerd op prestaties op het veld.”

De Britse pers weet ook dat Karius nog echt moet overtuigen op Anfield, maar door de publieke steun van Klopp lijkt het er wel naar dat de jonge Duitse doelman langdurig zijn kans zal krijgen. De kaarten liggen zo slecht voor Mignolet, maar naar eigen zeggen wil hij “daar niet aan denken. Dat ligt niet in mijn karakter. Ik zal het team en de club altijd steunen. Ik ben een Liverpool-speler, en blijf dankbaar voor de steun die ik krijg van de fans. Het is altijd leuk om te zien en te horen dat ze achter jou staan. Het enige dat ik kan doen is hard werken, topprestaties leveren en enkel op het veld spreken, zoals ik altijd heb gedaan. Dan kan je achteraf niet klagen dat je jezelf hebt tekortgedaan. Hopelijk krijg ik nog een kans om te tonen wat ik kan. Ik wil niet dat dat lang duurt.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer