© Gert Devroye

Voorstelling van 'De seut' lokt volle zalen

De afgelopen twee weekends stond toneelgroep 'De Ware Vrienden' uit Loksbergen voor vijf goedgevulde zalen in het Buurthuis in Zelk. De toneelgroep bracht er de komedie 'De seut' van Peter Kremel in regie van Maarten Nys.

Gert Devroye

Het verhaal nam het publiek mee naar de woning van 3 zussen, van wie de vader net gestorven was en de notaris het testament kwam voorlezen. Om de kluis te openen, hadden ze een code nodig van 9 opeenvolgende cijfers. Rosette, de seut, al jaren 'zogezegd' aan haar rolstoel gekluisterd, had de laatste 3 cijfers. Om deze te bemachtigen hadden de 2 zussen alles op alles gezet en dit zorgde voor hilarische toestanden.

"De reacties waren overdonderend", glunderden de spelers. "Dit hadden we nooit durven dromen toen we in november aan de repetities begonnen. Door een moeilijke start stonden we dit jaar maar met 4 acteurs op de planken, maar we voelen ons achteraf zo vereerd door de positieve reacties dat dat ons goede moed geeft om door te zetten. We blijven ernaar streven om het beste in onszelf naar boven te halen."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer