Photo News
Volledig scherm
© Photo News

België heeft veel vrouwen in parlement, maar weinig vrouwelijke burgemeesters volgens nieuwe studie

BinnenlandIn vergelijking met andere Europese landen telt België veel vrouwelijke parlementsleden, maar op het vlak van vrouwelijke burgemeester bungelt ons land aan de onderkant van de rangschikking. Dat blijkt uit een studie van de CCRE, de vereniging van Europese gemeenten en regio's.

7 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Het gaat er toch om dat de taken behartigd worden? Of dat nu een man of vrouw is, is irrelevant. Als er minder vrouwen in de politiek zitten, is het omdat ze niet zijn geïnteresseerd. Basta. Al wat erbij komt is sexisme.
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    Begin met België heeft te veel parlementsleden, te veel gemeenten. Er is te veel kaf en de meeste zijn mannen maar als ik denk aan Isabelle Duran, Mieke Vogels, Madame NON, Arlette mitraillette, Vera Dua. We hebben veel te veel politici in dit landje, ik schat 1 per 1000 inwoners, knettergek en veel te duur. Halveer eerst en begin dan met fifty fifty.
  • Mia Verhulst

    5 jaar geleden
    Het maakt mij niet uit of er een man of vrouw in het parlement zetelt, ze moeten enkel bekwaam zijn. En daar wringt het schoentje. Onze parlementsleden zijn allemaal onbekwaam en kennen maar 1 ding “hoe kan ik het meeste geld in mijn zakken laten verdwijnen?” De politiek op zich moet dringend hervormd worden!
  • Jacques Delalieux

    5 jaar geleden
    Nochtans kunnen de vrouwen dat zo oplossen. Als elke vrouwelijke stemgerechtigde op een vrouw stemt, dan zijn ze in de meerderheid, want ze maken meer dan de helft van de bevolking uit. Maar, blijkbaar doen vrouwen dat niet en de vraag is waarom. Hebben ze zelf niet voldoende vertrouwen in de kwaliteit van het aanbod?
  • Hugo Bavré

    5 jaar geleden
    De meeste bekwame integere mensen aan het stuur dat is in het algemeen belang en niet minder mannen en meer vrouwen of omgekeerd.